karrier coach
MIRE VÁLLALKOZOL?
2020-02-07
5 tévhit az álláskeresésről, amit sürgősen felejts el!
2020-04-06
Show all

Miben más egy online konzultáció, mint a személyes?

online karrier-tanácsadás

online karrier coach

Röviden? Nagyon kevésben. Én is féltem sokáig az online beszélgetéstől. Mert ugye a személyes találkozót nem pótolja semmi.

Ez igaz is, meg nem is. Most ebben a karanténes világban sokunk tér át a virtuális térbe. Bennem is tartja a lelket, hogy szinte többet beszélgetek most a családommal, barátaimmal, mint amikor meg volt a lehetőség a személyes találkozásra. És meglepően őszinte, mély beszélgetések alakulnak ki.

Számomra a legijesztőbb egy éppen futó képzésem átkonvertálása volt az online tanulásba. Nem mondom, hogy könnyű volt, de a végeredmény minden várakozásomat felülmúlta. Kiderült, hogy mennyi minden tudott működni ezen az úton is.

Ugyanígy vagyok az onlinekonzultációkkal is. Valójában régen is előfordult, hogy az ügyfelem külföldön, vagy vidéken éllt, és Skype-on beszélgettünk.

De most már ez a főszabály, és mindenkivel így dolgozom.

De kell-e ehhez erősebb felkészülés, és miben,

Amikor hozzám jönnek, akkor meg vannak a saját kis szertartásaim. Asztalra teszek vizet, poharat. Előveszem az előző alkalom jegyzeteit. Körülnézek, hogy rend legyen, és ne maradjon bent egy kávéscsésze, stb. Amikor csöngetnek a kaputelefonon, van még 5 percem, hogy lelkileg felkészüljek.

Ezek az előkészületek segítettek nekem a koncentrációban, elmélyülésben.

Most a feladatok nagy része kimarad. Talán nem is öltözök fel annyira gondosan. Hiszen csak a fejem látják.

Miben más neked?

A másik oldalnál is vannak teendők a beszélgetés elött. Ideutazol, felcsöngetsz, lehallkítod a telefont, és ezt az egy órát csak magadra szánod, amiben nem zavar senki.

Most ezek a lépések kimaradnak. De helyettük jönnek újak.

  • Az első a technikai előkészületek. Számítani kell arra, hogy ami el tud romlani, elromlik.
  • Még a találkozó elött ellenőrizd le, hogy működik-e nálad a technika. A kamera, mikrofon.
  • Keress egy olyan helyet a lakásodban, ahol nyugalom van, és el tudsz tölteni egy órát a lehető legzavartalanabbul. Ha nem sikerül tökéletesen, és berohan a gyereked, az sem tragédia. Persze törekszünk rá, hogy egyedül legyünk, de muszáj rugalmasnak lenni.
  • A találkozó elött 5-10 perccel már jelentkezz be, ellenőrizd a technikát. Készülj fel lelkileg is találkozóra. Gondold végig, milyen kérdéseid, elvárásaid vannak.
  • Készíts magad mellé papírt,, tollat és vízet.
  • Némitsd le a telefonodat.

Végül legyél nyitott és rugalmas a beszélgetésre.

Ha kipróbálod, te is meg fogod látni, hogy ebben a formában is tudunk hatékonyak, elmélyültek, és sikeresek lenni.

online karrier-tanácsadás

Ha szeretnél váltani, és végig gondolni most, hogy mi lesz a jövőd, most online tanácsadással várlak.  Nagy szakértelemmel és 20 éves szakmai tapasztalattal várlak egyéni konzultációmra szeretettel.

Ha tetszett a cikk, lájkold, vagy oszd meg.

Ha szívesen beszélgetnél hasonló helyzetben levő emberekkel, lépj be Facebook csoportomba.

Comments are closed.